Keressen minket a Facebookon is!
Látnivalók a városban
Thermál fürdő
A Thermál Étterem szomszédságában található a kiskőrösi thermál és gyógyfürdő. A parkos környezetben található fürdőben két szabadtéri hidegvizes, két (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence, tanmedence és úszómedence várja a látogatókat. Emellett különböző wellness szolgáltatások - két finn szauna, egy infra szauna, egy gőzkabin, egy szolárium - biztosítják a vendégek kikapcsolódását. A termálmedencék vize gyógyvíz minősítésű. A magas flór- és sókoncentrációjú hévíz nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos összetétellel bír. Ez az európai viszonylatban is egyedülálló gyógyvizéről híres fürdő,kiválóan alkalmas nőgyógyászati és reumatológiai panaszok kezelésére is.

Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum
A világon a legismertebb magyar költő, Petőfi Sándor életútját a Petőfi család mindennapjait és a XVIII. századra jellemző magyar polgárság életét mutatja be a múzeum.Itt kapott helyet többek között a különleges műfordítói szoborpark,Kiskőrös város története a költő életéhez kapcsolódó témájú képzőművészeti galéria,valamint Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szobra is.

Szlovák Tájház
A tájház a XVIII. század elején Kiskőrösre betelepített szlovákság életmódját,öltözködési és kulturális tradícióit mutatja be.

Közúti Szakgyűjtemény
A múzeum kiállítása 1974 óta fedett- és szabadtéren mutatja be az út- hídépítés, fenntartás relikviáit.

János Vitéz Látogatóközpont
Kiskőrös új turisztikai látványosságában Petőfi Sándor János Vitéz című történetét követhetjük végig interaktív formában, informatikai szoftver és színházi díszletek segítségével. Az országban egyedülálló turisztikai látványosság, hiszen nem csak elmeséli a látogatóknak János Vitéz történetét, hanem részeseivé válhatnak a kalandnak. A vendégek a játék kezdetén táblagépeket kapnak, melyek egyrészről tájékoztatják őket az instrukciókról, valamint segítségükkel játékos feladatokat oldhatnak meg útjuk során a gyönyörűen berendezett díszletek között.

Old Car Museum
A Kiskőrösön található Old Car Museum különleges látnivalója nemcsak Bács Kiskun megyének, de Magyarországon is egyedülálló klasszikus autó- és motorgyűjteményével, valamint az üvegfalon keresztül megtekinthető restauráló műhelyével. A múzeum nemcsak látványosság, ahol a kiállított tárgyakat megcsodálhatjuk, többek között az első „benzinnel hajtott automobil”-t, a Benz Patent Motorwagent, hanem különféle interaktív eszközök, időszaki kiállítások és egy 3D-s mozi is gondoskodik az idelátogatók tartalmas és kellemes időtöltéséről. Legyen szó akár családi, baráti, vagy egyéni kikapcsolódásról. A felfrissülést a kávézó finom italai garantálják, az ajándékboltban pedig maradandó emléket vásárolhatunk.

Kiskőrösi természetvédelmi terület
A védett terület két kisebb turján vidék – a Kiskőröstől északra húzódó Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp – összekapcsolásával jött létre. A terület telis-tele van védett növényekkel, de állatvilága szintén gazdag.Remek túralehetőség.

Szent József Plébániatemplom
Kiskőrös főterét övező épületek közül kiemelkedő jelentőségű az 1826-ban neobarokk stílusban épült római katolikus templom. A belső festés érdekessége, hogy a második világháború idején Kiskőrösre menekült lengyel festőművész, Karol Malczyk egyszerű kiskőrösi emberekről mintázta a szenteket és a bibliai jelentek szereplőit.

Evangélikus templom
A Wattay család által 1718-tól betelepített evangélikus szlovákok templomot építettek Kiskőrösön, amit a kalocsai érsek katonái leromboltak és felgyújtottak 1730-ban. II. József türelmi rendeletét követően foghattak hozzá a hívek új templomuk felépítéséhez 1783-ban. Ezt a neogótikus stílusú, 2000 férőhelyes templomot használja napjainkban is a gyülekezet. Érdekességként tartják számon, hogy a gyermek Petőfi Sándort itt keresztelték meg a születését követő reggelen, 1823. január 1-én. Mindezt bizonyítja a keresztelési anyakönyve is.
Thermál fürdő


Petőfi Szülőház


Szlovák Tájház


Közúti Szakgyűjtemény


János Vitéz Látogatóközpont


Old Car Múzeum


Szücsi erdő


Szent József Plébániatemplom


Evangélikus templom